Power Plate

Een revolutie op het gebied van training.

Sinds de Griekse Oudheid traint de mens zijn lichaam volgens het 'overload principe'. Het verhaal van Milo, een worstelaar die in de 6e eeuw voor Christus voor de Olympische spelen trainde, is daar een goed voorbeeld van. Milo sjouwde dag in dag uit met een stierkalf op z'n schouders rond het stadion. Hij deed dat tot het kalf een jaar oud was en een paar honderd kilo woog. Milo's lichaam paste zich aan de steeds zwaardere omstandigheden aan. En zo traint men dus nog steeds.

Maar nu is er de Power Plate...

Het loont beslist de moeite u te verdiepen in Body Vibration en de hier gepresenteerde Power Plate. Op een totaal nieuwe, unieke manier, via onbewuste rek-reflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting, méér resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethoden. Bovendien is trainen op de Power Plate geschikt voor een veel grotere groep mensen, waaronder senioren, kinderen, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie patiënten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitis, collageen verbetering en vetreductie.

De Power Plate wordt veel gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het grote publiek Body Vibration op de Power Plate zal ontdekken.

De Power Plate genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen. Door beweging wordt het lichaam moe, door rust herstelt het, door herhaling past het lichaam zich aan de inspanning aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt.

Dit fenomeen, supercompensatie genaamd, doet zich eveneens voor bij training op de Power Plate. Echter, de trainingsduur is veel korter, het trainingseffect is groter en de hormonale uitstoot is verhoogd. En dit alles met geringere belasting van het bewegingsapparaat dan het geval is bij de conventionele trainingsmethoden.

Effecten:

 • Via de rek-reflex wordt 100% van de spiervezels aangespannen.
 • Toename van flexibiliteit en mobiliteit.
 • Verhoogde uitscheiding van hormonen die belangrijk zijn voor regeneratie- en reparatieprocessen. Bijvoorbeeld HGH (groeihormoon),IGF-1 en testosteron.
 • Forse verbetering van de doorbloeding (capillarisatie en lymfedrainage).
 • Versterking van het botweefsel.
 • Pijndemping.
 • Spierversterking - met name de explosieve kracht neemt toe.
 • Toename van het gelukshormoon serotonine en de voor de denkprocessen belangrijke neurotrofine.
In diverse onderzoeken is verder aangetoond dat:
 • De spierkracht door middel van vibratietraining 20 tot 30% meer toeneemt dan bij conventionele krachttraining, terwijl de trainingstijd 85% korter is;
 • De belasting op gewrichten, banden en pezen fors minder is dan bij conventionele krachttraining, deels door de korte trainingstijd en deels door het ontbreken van extra belasting (gewichten);
 • Pezen, fascie en bindweefsel gemanipuleerd worden door de intermitterende rekking, zodat verklevingen loskomen. Zie hier de toepassing bij peesirritaties, spierscheurtjes en arthrogene beperkingen. Speciaal bij arthrogene beperkingen wordt grote vooruitgang geboekt (14-15 graden ten opzichte van 2 graden bij conventioneel behandelen). De Power Plate is dus zeer effectief, haalt binnen korte termijn goede resultaten en kan door de geringe belasting eerder ingezet worden bij revalidatie van patiënten. Gezien de effecten beschreven in de genoemde onderzoeken kan men tevens stellen dat de Power Plate preventief werkt bij klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat.

Prijzen

Power Plate: (sessie van 30 minuten)
10 beurten kaart * : 100,00 euro
20 beurten kaart * : 180,00 euro
30 beurten kaart : 240,00 euro
40 beurten kaart : 280,00 euro
50 beurten kaart : 300,00 euro
* De eerste 20 sessies zijn enkel te volgen met persoonlijke begeleiding van een ervaren instructeur!

Indien u meer info wenst omtrent Power Plate, dan kunt
u ons steeds vrijblijvend contacteren.

Ligging

Westlaan 486 - 8800 Roeselare

Alle behandelingen en verzorgingen : enkel op afspraak

Rekeningr : BE 52 0682 3020 8309

Openingsuren

Open op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Dinsdag en woensdag gesloten.

Baborshop

Baborshop : open van 14 u tem 18
Afhalen cadeaubons en info : tss 14 u en 18 u

Privacy